„Na Kube máme konkrétny plán navýšiť produkciu kakaa z 2 000 ton na 7 000 ton ročne,“ hovorí Pavol Kožík, majiteľ a generálny riaditeľ skupiny Proxenta. V rozhovore pre televíziu TA3 prezradil viac o novej pripravovanej investícii na Ostrove slobody.
Spoločnosť Proxenta plánuje rozširovanie svojich investícií na Kube v meste Baracoa. Región je známy pestovaním kakaa v top kvalite, funkčný závod na jeho spracovanie ale na Kube stále chýba. A práve preto do tejto oblasti smeruje jej najnovšia investícia. Kakao je totiž kľúčová surovina tak pre výrobu cukroviniek, ako aj export na svetové trhy.
V relácii sa dozviete:
- prečo je kubánske kakao výnimočné,
- ako sa vyvíja trh s kakaom a aké sú prognózy jeho ďalšieho vývoja,
- aká investícia je potrebná na oživenie závodu na spracovanie kakaa a aká je jej odhadovaná návratnosť,
- aká je výrobná kapacita závodu,
- kam bude smerovať produkcia závodu,
- či a ako sa na tejto investícii budú môcť podieľať aj slovenskí investori.