Pavol Kožík je vôbec prvým Slovákom, ktorý založil spoločný podnik s kubánskou vládou. O svojej osemročnej ceste za prvými investičnými úspechmi na Kube v strategickom segmente potravín rozpráva v druhej časti podcastu Čo na srdci to na jazyku.
V poradí druhá epizóda podcastu Čo na srdci to na jazyku predstavuje čerstvú novinku – otvorenie výrobne cukroviniek na Kube. Venuje sa začiatkom podnikania v exotickom prostredí Latinskej Ameriky ale aj rôznym prekážkam, ktoré podnikaniu predchádzali. „Na Kube sme dokázali identifikovať produkt, ktorý ľudia milujú. Latinská Amerika miluje sladké a my prinášame na prázdne pulty niečo, čo ľudia majú radi a je tam toho nedostatok,“ hovorí v rozhovore Pavol Kožík. „To vás musia na Kube zbožňovať, že konečne niekto začal vyrábať to, po čom je taký dopyt a čo ľudia chcú,“ reflektuje v podcaste moderátorka Kaludia Grergušová.
V podcaste sa dozviete aj to:
- čo všetko predchádzalo k historickému úspechu spustenia výroby cukroviniek na Kube,
- ako sa podarilo zmeniť chátrajúcu výrobnú halu na modernú fabriku,
- aké sú hlavné výhody investovania na tomto karibskom ostrove a možnosti získania naozaj zaujímavých výnosov.
Všetky epizódy podcastu si môžete vypočuť na podcastovej aplikácii Spotify alebo na Youtube kanáli Proxenta.