Magazín investičnej skupiny proxenta

Média

Podcast

kde investovať

Chlieb ako benefit pre zamestnancov
V závode Proxcor úspešne otestovali vlastnú pekáreň

V slovensko-kubánskom závode Proxcor na Kube prebieha v týchto dňoch testovanie výroby pred jej oficiálnym spustením. Paralelne s testom výrobných liniek otestovali v závode po prvýkrát aj vlastnú pekáreň. Chlieb z nej sa nedostane na pulty predajní. Je určený iba pre zamestnancov podniku.

“V prostredí centrálne plánovanej ekonomiky je náročné motivovať zamestnancov. Platy na Kube sú tabuľkové a priestor na odmeňovanie je veľmi limitovaný. Museli sme preto vymyslieť iný spôsob, ako sa spraviť príťažlivým zamestnávateľom,” vysvetľuje Pavol Kožík, majiteľ a generálny riaditeľ skupiny Proxenta pozadie toho, prečo sa Proxenta rozhodla investovať aj do vybudovania pekárne. “V ostrovnej krajine, kde je stále akútny nedostatok základných potravín, predstavuje peceň chleba mimoriadne atraktívny zamestnanecký benefit,” približuje Kožík a dodáva, že za bránami fabriky ho môžu zamestnanci vymeniť za iný druh tovaru, alebo poslúži pre ich vlastnú potrebu.

Do roku 2024 by mal Proxcor postupne zamestnať takmer 300 zamestnancov vo výrobe, logistike a v administratíve. Pri plnej kapacite výroby by mal podnik produkovať približne 17 000 ton cukroviniek ročne, čím by mal pokryť viac ako 20 percent tamojšieho dopytu po cukrovinkách.

Pozrite si aj autentické video priamo z Kuby po úspešnom teste vlastnej pekárne.

Chcem sa podeliť

Facebook
Twitter
LinkedIn